Despre mine

Last updated: Jul 2017

Dacă n-aveţi răbdare să citiţi tot ce scrie mai jos, profilul meu de Instagram (cont privat, de altfel) zice destul de multe dar foaaarte pe scurt:

Mom of Strawberry, wife of Arizona,
working as a fab witch ✨ at the corporation of magic,
unabashed lover of coffee & books & movies
❤️ Nail polish too

♣ ♣ ♣

Ei, vorba personajului lui Jack Nicholson în Anger Management: „Who are you?”.

Nu ce faci, nu ce-ți place – cine ești… Păi tocmai asta încerc și eu să aflu și mă folosesc de instrumentul acesta minunat pentru a-mi consemna crîmpeie de gînduri, nebunii și alte minunății, un fel de bouncing ideas din care și eu, și cine o mai citi, să iasă mai cîștigat la final.

Cum bine au descoperit alții în mecanica cuantică principiul incertitudinii (vezi aici despre ce e vorba cu Heisenberg’s uncertainty principle), niciodată nu voi avea imaginea completă. Pentru simplul motiv că sînt în continuă mișcare și dacă m-aș opri să mă analizez, nu mai văd direcția în care merg; pe de altă parte, mergînd pe drumul meu în viață (sau pe multele drumuri), nu am cum să văd cine sînt la un moment dat, că deja decorul s-a schimbat și fiecare frîntură de clipă aduce o nouă me. O da, îmbin mult engleza cu româna, nu neapărat din snobismul celui care știe parcă ceva mai mult decît cel de lîngă el, ci pentru că mi-i dragă tare limba engleză, cultura engleză, fie ea insulară, ori de pe celelalte continente. Iar româna… ei, pe asta o redescopăr în fiecare zi aproape; m-am încăpăţînat să traduc ficțiune – am făcut asta vreme de cîțiva ani buni, în plus ceva timp am scris recenzii şi cronici de film pentru reviste de nişă.

Așadar, încep cu ce e mai ușor 🙂 Păi, mi-am făcut a doua rundă de cei 7 ani de-acasă la Londra, unde am studiat la liceu și la facultate, devenind astfel MSci in Mathematics, un titlu pe care nu mi l-am pus niciodată pe vreo carte de vizită, deși regula așa ar zice. Inspirată de colegii de serviciu nemți – iaca îl pun aci. Să zicem că prefer să surprind oamenii.

Am lucrat în mai multe industrii (retail, administrativ, entertainment – la un party shop, nu te agita!, education, IT, publishing) și de unele încă mă țin. Am ocupat varii poziții ierarhice de la simplu băgător în seamă la manager, și iar novice, iar manager și tot așa, ca un carusel… În paranteză fie spus, îmi place că în țara asta e o adevărată nebunie, să fii manager – e țelul în viață pentru foarte mulți; după ce am analizat cît de cît problema, am ajuns la concluzia surprinzătoare că cel mai marfă e să fii băgător în seamă! Dar pe bune, adică… chiar să bagi de seamă, nu așa orișicum. Evident, fix cînd am ajuns la această concluzie satisfăcătoare, am fost promovată manager 😀

Am lucrat la stat, atît al nostru cît și al altora, am lucrat în firme mici, am lucrat în francize, atît importate la noi cît și de la mama lor, în Anglia. Ultimele rînduri din CV țin de job-ul meu într-o corporație/multinațională, pentru că latura asta îmi scăpase și am zis să văd cum e. E marfă, am sentimentul pe care cred că îl aveau muncitorii din fabrici pe vremuri, sau mai degrabă pacea lor sufletească 🙂 Îmi place imaginea pe care o văd în fiecare dimineață, L-V, cînd angajații firmei se îndreaptă în stoluri-stoluri către mother-ship. Foarte SF’50.

Am învățat de la unii, i-am învățat la rîndul meu pe alții și voi continua să o fac, că altfel mi-e teamă să nu ajung o babă stafidită și acră, totally unhip cînd vine vorba de ce e la modă.

În sînul civilizaţiei am revenit după 2 ani de sabbatical de la serviciul de zi cu zi. M-am ocupat şi continuu să mă ocup cu admiratul veșniciei. Veșnicia mea. Mă uit în ochii fetiței mele și mă văd în ei, și văd toată lumea privindu-mă de acolo, dinăuntru, ca într-un joc de oglinzi puse față în față. Curat universal, cum de altfel este și numele ei (aici o citim drept Căpșunica, Strawberry, Principessa, Piratessa). Cine nu are un copil, să și-l cumpere, aș parafraza proverbul. Dar numai cu permis, cred că nu oricine e făcut să fie părinte.

Ce-mi place? Uneori mă consider prea indecisă ca să îmi placă ceva anume, vreau prea multe, pe de altă parte mă surprind săracă în activități. Viața omului muncitor se rezumă la ciclul biro-pat și asta nu e deloc bine. De-asta îmi fac curaj, înșirînd aici toate chestiile care-mi plac (sau nu prea), curaj că nu sînt săracă… cu duhul.

♣ ♣ ♣

Mi se pare extrem de important să menţionez tot aici, la pagina despre mine, ce am mai făcut eu într-o viaţă secretă (deocamdată iau o bine meritată pauză, pentru că nu mai am fizic timp, continuumul meu este concentrat pe alte roluri). Şi cine altcineva m-a mai influenţat destul mult în viaţă, chiar dacă un personaj excentric.

Toate cu un soundtrack potrivit, pentru că, nu, poveştile cele mai frumoase sînt acompaniate de muzică.

♣ ♣ ♣

La fel de important mi se pare să dezvălui aici că am diabet de tip 2. Este parte din mine. Am chiar o pagină dedicată unde îmi adun gîndurile mele şi ale altora despre diabet, link-uri utile şi altele.

Reclame

5 răspunsuri to “Despre mine”

 1. Rares mai 31, 2008 la 12:21 pm #

  scrii frumos. imi place. multumesc pentru roll. pentru ca imi place REAL, ai un link si la mine 🙂

 2. Bobo februarie 13, 2011 la 11:13 pm #

  Nici cei mai mari poeţi nu erau in stare să facă un „rezumat”despre viaţa unei persoane aşa cum ai făcut tu

 3. Violeta decembrie 16, 2011 la 8:49 am #

  Bravo, Alex!

 4. Adelina Sivu februarie 9, 2012 la 3:22 pm #

  da, nu oricine e facut sa fie parinte, dar si ala care se inhama sa fie parinte e tare. Numa’ gandeste-te cate lectii te invata un copil. Crezi ca e prea mare diferenta intre a-l convinge sa..orice, si a convinge un om mare (la stat) sa faca..orice? Scrii frumos, esti plastica, cu umor inteligent si subtil. Imi place.

 5. Alexutza februarie 9, 2012 la 4:56 pm #

  Dap, we rock, ca să zic așa 🙂 Mulțu Adelina (tu oricum ai putea să scrii o carte, cu vol 1 și vol 2, hihi)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: