O vară de regăsire

12 iun.

Time is precious.
Waste it wisely.

Şi s-a încheiat anul fiscal 2018. Pe modelul organizaţiei unde lucrez, eu sînt deja în 2019, a început trimestrul I acum în iunie; trăiesc după acest calendar de mai bine de zece ani şi îmi e bine, mi se pare că rezonează cu ritmul firesc al vieţii: vara, cînd îmi trag sufletul, toamna, un anotimp foarte energic, dominat de acţiune, de începuturi noi, iarna cu veselie, forfotă de sărbătoare, dar şi pregătire pentru revenirea soarelui şi reînnoirea din primăvară.

Într-adevăr, vara îmi trag sufletul. Încetinesc şi pe alocuri chiar mă opresc ca să-i dau şansa să mă prindă din urmă. Se încheie anul şcolar, copilul îşi face planuri de vacanţă, noi odată cu ea, oraşul se topeşte încet dar sigur, miroase a tei şi a vin de dude, ne adunăm gîndurile pînă seara tîrziu, căci e lumină şi rost de activitate pe afară pînă la zece seara. Ne regăsim şi visăm cu ochii la stele, e momentul numai bun să ne reîntoarcem spre esenţa proprie şi să verificăm dacă mergem în direcţia potrivită, să recalibrăm traseul. Cu cercei de cireşe la urechi şi aperol spritz, cu zîmbete late de pepene, cu bălăceli în mare şi îngheţată în toate culorile.

Fireşte, nu sînt singura care vede vara ca prilej de regăsire şi reinventare.

Reinvention Summer

https://motivationtomove.com/reinventing-life/ pe lîngă care, desigur, domnul Motivation are o serie întreagă de podcasts, dacă vă lipsesc ideile de pornire.

Turnul de cărţi de citit

Ce se vede în imagine este tsundoku al meu pentru tot anul, dacă nu mai mult întrucît, recunosc cinstit, tot adaug la turnuleţe… Mi-am programat deja anumite lecturi, de pildă The Hygge Holiday e clar pentru septembrie, Halloween Party pentru octombrie, iar Hygge and Kisses o ţin pentru cînd începe frigul. Între timp, citesc. În clipa de faţă îl descopăr pe Parker Pyne, detectivul preocupat de… fericire.

Înapoi în formă

KinoYoga are nişte serii pentru începători Yoga Basics, apoi un 30 day beginner challenge în care trece prin fiecare poziţie (eu una ignor începutul cu sunetul om. Mi se pare prea… ezoteric).

Yoga with Adriene poate părea simplă, dar nu e, chiar şi exerciţiile pentru complete beginners scot untul dintr-una ca mine, couch potato extraordinaire.

Blogilates este clar din altă lume, o lume populată cu oameni care funcţionează pe bază de baterii Duracell şi care mănîncă jăratic (probabil cu goji, că deh…). O încălzire de 5 minute pe mine mă lasă lată, daaaar orice început e mai greu, inerţia e regină, dacă persist, la un moment dat voi fi şi eu un soldăţel din acest pop army. Sper.

În paralel, încerc să revin la stilul meu de viaţă cu regim alimentar low carb, pentru că alimentaţia aiuristică este acel factor cheie de care dacă am grijă, multe se echilibrează în viaţa mea. Pe scurt: 3 mese pe zi – max. 50g carbohidraţi per masă, plus 2 gustări – max. 20g carbohidraţi per gustare. De exemplu, ştiaţi că un măr are undeva între 25-30g de carbohidraţi? Pe cînd un avocado are cam 15g. Hm, genul acesta de alegeri.

(Re)îndragoste

Unii spun că dragostea durează trei ani. După calculele mele reiese că l-am cunoscut pe Arizona acum vreo 15-16 ani, la fix ca să începem o nouă dragoste, zic. Unde mai pui că cică organismul uman se schimbă complet, la nivel celular, la fiecare şapte sau zece ani, deci nici noi nu mai sîntem cine-am fost. Mai mult, o sarcină presupune, se pare, microhimerism, deci eu clar nu mai sînt cine am fost înainte să o am pe Căpşunică. Asta îmi aduce aminte de o poveste SF în care eroul şi eroina se tot regăseau în fiecare nouă viaţă, inevitabil.

Oricine aş fi, cert este că sînt o romantică incurabilă ❤

Reclame

Un răspuns to “O vară de regăsire”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Revenirea de octombrie | Aventurile Alexutzei în căutarea fericirii - octombrie 22, 2018

    […] la repezeală Google Books… şi de aici nu a mai fost decît un pas spre a-mi extinde tsundoku şi pe mobil! O complicaţie în sistemul meu organizatoric, mărturisesc, dar pînă la urmă mă […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: