La radiooooo

Am tot scris despre audiobooks şi cum sînt eu o ascultătoare înfocată. Mai nou, am descoperit ceva oarecum similar, s-ar putea încadra la „radio la cerere” şi anume, podcasts. Pe scurt, o metodă de transmisie audio. Aceste emisiuni pot fi ascultate pe calculator/ laptop, chiar de la sursă (vă dau mai jos cîteva exemple), dar mai ales şi mai util, pentru mine cel puţin, pot fi ascultate pe mobil, fie că aveţi Android sau iOS, cu ajutorul unei aplicaţii dedicate; aveţi opţiunea să ascultaţi redarea directă sau să descărcaţi fişierele pentru a le parcurge în alt moment.

Eu sînt o fană declarată a sistemului Android, aşa că mi-am luat o aplicaţie gratis din PlayStore, Podcast Player. Aici am la îndemînă mai multe moduri de a căuta emisii interesante, fie prin chestiile care sînt în vogă, des căutate de alţii, ori după categorii, ori după cuvinte cheie.

De vreo două luni tot încerc varii canale, pe diverse teme, deocamdată m-am stabilit cu drag la trei podcasts – pe lîngă subiectele abordate şi stil, un factor decisiv a fost… vocea gazdei. Le pun mai jos chiar în ordinea preferinţelor mele.

 • Dax Shepard, the Armchair Expert
  https://armchairexpertpod.com/
  Pe Dax Shepard îl ştiam prea puţin, într-atît de puţin că nu mi-aş fi adus aminte că a jucat în Zathura ori în Idiocracy. Iar cum nu-mi place musai Punk’d, nici atît. A fost o descoperire fantastică şi absolut întîmplătoare, la clipa aceea tocmai primisem cadou fotoliul meu galben şi aşa am făcut legătura cu podcast-ul lui cînd parcurgeam lista de canale.
  Din februarie 2018, omul ne atrage în fiecare zi de luni într-o discuţie simpatică, uneori extrem de serioasă, piperată cu picanterii sau glume mai deşucheate, dar bune, într-un format de o oră şi jumătate sau chiar mai mult. Invitaţii sînt în general din entertainment (Kristen Bell – soţia lui, Ashton Kutcher, Jimmy Kimmel, Ellen, Zach Braff), se discută despre orice, trecînd prin experienţa de viaţă a fiecăruia, cu bune şi cu rele, într-o manieră lejeră şi plăcută.
  Recunosc, am ascultat prima dată emisiunea cu Lauren Graham din Gilmore Girls, rîdeam pe înfundate ca să nu trezesc copilul…

Pentru că Dax apare doar luni seara 🙂 am mai depistat şi alte emisiuni, de data aceasta pe teme motivaţionale.

 • Gretchen Rubin, Happier
  https://gretchenrubin.com/podcasts/
  Mici pastile despre fericire şi obiceiuri bune de la scriitoarea Gretchen Rubin, în conversaţie cu sora ei care este scenarist de televiziune. Ba uneori, o aduce şi pe una din fetiţele ei în emisiune, ceea ce mi se pare interesant.
 • Daily Boost
  https://motivationtomove.com/podcasts/daily-boost-podcast/
  Are ca logo o ceaşcă de cafea aburindă, ce pot să zic? Lăsînd la o partea maniera aleatoare prin care îmi aleg ce ascult, vine cu mici strategii şi idei pe partea de motivare, scurt şi la obiect în fiecare luni seara.

Audiţie plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.